latinica  ћирилица
16/01/2020 |  21:02 ⇒ 21:15 | Аутор: СРНА

Град Светог Василија Острошког никада није повио главу

Након молебана који је служен у Храму Светог Василија Острошког у Никшићу, улицама је прошла литија коју је предводило свештенство и монаштво Српске православне цркве .
Никшић - Фото: СРНА
НикшићФото: СРНА

Протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки, поручио је на градском Тргу да је Никшић град који никада није повио главу, никада није пао и издао, никада се није уморио, бојао, нити се предао и одустао.

- Овај град је увијек био и данас јесте слободан - додао је протојереј-ставрофор Јокић.

Према његовим ријечима, Никшић је град уздигнуте главе, чиста образа и насмијана лица, град Светог Василија Острошког.

- И овај глас из нашег града одјекује овом земљом, васељеном, тим гласом се проламају небеса јер тај глас јасно говори "Не дамо светиње!" - поручио је свештеник Јокић.

Протојереј-ставрофор позвао је народ да се уздигне изнад личних, страначких и националних подјела и размирица, јер како је рекао, Господ није у бури, жестини и свађи, већ у јединству, слози, радости и љубави.

- Да сви заједно, без разлике кажемо да не дамо светиње, јер у њима је наше биће. Зато ова жртва неће и не смије пропасти већ ће живјети и свједочити пред нашим прецима и потомцима да смо били на путу истине и правде - поручио је свештеник Јокић.

Нови молебан и литија биће одржани у суботу, 18. јануара, јер, како је речено, велики број вјерника слави Светог Јована, док је у недјељу, 19. јануара, у 13.00 часова на језеру Крупац пливање за Часни крст.