latinica  ћирилица
16/01/2020 |  13:09 | Аутор: СРНА

Ђурић: Политичке структуре у Приштини не дијеле регионалне вриједности

Београд је опредијељен за наставак дијалога са Приштином и за све регионалне иницијативе које би унаприједиле сарадњу и повјерење међу друштвима и народима на западном Балкану, али у овом тренутку у Приштини не постоје политичке структуре које дијеле те вриједности, рекао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

Ђурић се састао у Београду са новоименованим амбасадором Грчке у Србији Јоргосом Дјакофотакисом и упознао га о политичко-безбједносној ситуацији на Косову и Метохији и проблемима са којима се суочава српски народ у покрајини.

Захваливши за досљедну подршку Грчке територијалном интегритету и суверенитету Србије, Ђурић је истакао да је пријатељство српског и грчког народа један од најчвршћих стубова стабилности у Југоисточној Европи и да је успјешно прошло бројне историјске тестове.

Према његовим ријечима, слобода протока људи, робе, услуга и капитала јесте тековина на којој је грађен и учвршћен мир у савременој Европи, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

- Зато тај модел треба да слиједе и државе овог региона како би дошло до трајне стабилизације и унапређења односа - истакао је Ђурић.