latinica  ћирилица
16/01/2020 |  12:44 ⇒ 15:31 | Аутор: РТРС

Ћеранић: Српска не смије дозволити да се Дејтон измјести из УН и СБ (Радио, 17.05)

Република Српска не смије дозволити да се Дејтонски споразум измјести из Уједињених нација и Савјета безбједности.
Предраг Ћеранић (фото:sveosrpskoj.com) -
Предраг Ћеранић (фото:sveosrpskoj.com)

Српска не смије дозволити да се са питањем Дејтона деси оно што је Србија дозволила са питањем Косова, истиче декан Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци Предраг Ћеранић, наглашавајући да гдје год је присутан руски вето Српска може бити безбрижна.
 
Коментаришући медијске наводе о томе да су предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган и новоизабрани предсједник Хрватске Зоран Милановић договарали промјене Дејтона, Ћеранић, рекао је да није први пут да идеје о "Дејтону 2" излазе на видјело, али да је изузетно важно да Република Српска не дозволи да се Дејтонски споразум измјести из Уједињених нација и Савјета безбједности.

Ђеранић је, гостујући у емисији "Отворено речено" нашег Радија, истакао да Република Српска када је ријеч о Дејтону не смије дозволити оно што је Србија дозволила да се деси са питањем Косова, које сада рјешава Европска унија.

- Гдје год је руски глас важан, гдје год је присутан руски вето, ми можемо бити безбрижни. Због тога, докле год је питање Дејтона у Уједињеним нацијама ми можемо бити безбрижни јер имамо пријатеље на глобалној сцени - каже Ћеранић.

Разговор са деканом Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци Предрагом Ћеранићем, у емисији "Отворено речено", можете слушати у програму Радија Републике Српске од 17.05 часова.