latinica  ћирилица
16/01/2020 |  11:26 | Аутор: СРНА

Нестле улаже двије милијарде франака у рециклажу

Швајцарски гигант прехрамбене индустрије Нестле саопштио је данас да ће уложити двије милијарде франака /1,8 милијарди евра/ у периоду од пет година у рециклажу и смањење употребе нове пластике за паковање хране.
Нестле (фото:агенције) -
Нестле (фото:агенције)

Компанија планира улагања у нове врсте еколошки одрживих паковања како би испунила циљ да до 2025. године сва њена паковања буду рециклирана или поново употребљива.

Нестле наводи да ће у наредних пет година смањити за трећину употребу нове пластике и да ће основати фонд вриједан 250 милиона франака за улагања у старт-ап компаније из сектора рециклирања, пренио је АФП.

Да би се створило тржиште рециклиране пластике, компанија ће сакупити два милиона тона пластике за паковање хране и издвојити више од 1,5 милијарди франака за плаћање овог материјала до 2025. године.

Велике корпорације често су критиковане због тога што им је профит пречи од околине, а оне покушавају да одговоре на растући притисак од потрошача увођењем одговорније праксе.

Гигант међу ланацима брзе хране Мекдоналдс у октобру је објавио да ће убрзати рад на минимизирању употребе пластике у својим ресторанима у Европи.