latinica  ћирилица
16/01/2020 |  09:47 ⇒ 12:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Помен Оливеру Ивановићу у Храму Светог Саве

У крипти Храма Светог Саве у Београду служен је помен убијеном Оливеру Ивановићу, који је почео тачно у 8.15 часова, симболично у вријеме када је прије двије године у Косовској Митровици убијен лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда".
Помен Ивановићу (Фото: Танјуг/Сава Радовановић) -
Помен Ивановићу (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

Помену, који је служио викар патријарха Иринеја, епископ Стефан, присуствовали су супруга Оливера Ивановића Милена, са сином, као и премијерка Србије Ана Брнабић.

Присуствовали су и министри Србије Небојша Стефановић, Бранко Ружић, Ненад Поповић, Зоран Ђорђевић, Расим Љајић, Младен Шарчевић, Горан Кнежевић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, замјеник директора те канцеларије Петар Петковић и државни секретар у МСП Вељко Одаловић.

Пошту убијеном Ивановићу одали су чланови породице, пријатељи, али и велики број грађана.

У име породице, епископ Стефан захвалио је свима који су дошли да одају пошту Ивановићу, уз поруку да служење данашњег помена показује "да не заборављамо наше људе и да их никада нећемо заборавити".

Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године, у 8.15 часова, испред сједишта његове странке у Косовској Митровици.

Сахрањен је 18. јануара у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Извршиоци и налогодавци тог убиства и даље нису откривени.

Двогодишњи помен Ивановићу биће одржан и у Косовској Митровици, на мјесту гдје је убијен, испред просторија његове странке.