latinica  ћирилица
15/01/2020 |  15:50 | Аутор: СРНА

Усвојен низ извјештаја, скинуте иницијативе посланика

На данашњој сједници Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ усвојени су извјештаји о раду Савјета министара о активностима из надлежности Министарства комуникација и транспорта и Регулаторне агенције за комуникације БиХ.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

Усвојени извјештаји односе се на 2017. и 2018. годину, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

На сједници је усвојен и извјештај о раду Комисије за саобраћај и комуникације за 2018. годину, те приједлог оријентационог радног плана Комисије за 2020. годину, као и извјештај о раду и финансијски извјештај Агенције за поштански саобраћај БиХ за 2018. годину.

Комисија је од Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара затражила мишљење о иницијативи Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске за усклађивање Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ са Директивом Европског парламента и Савјета о возачким дозволама.

Са дневног реда сједнице скинуто је разматрање принципа приједлога о електронској идентификацији и услугама повјерења за електронске трансакције /"П.З.Е.И"/, чији је предлагач Савјет министара.

У саопштењу ја наведено да је са дневног реда сједнице Комисије скинута и иницијатива посланика Аиде Баручије /Независни блок/, која је затражила да Савјет министара уради анализу безбједности техничке опремљености на жељезничким станицама у БиХ.

Комисија је са дневног реда скинула и иницијативу посланика Дамира Арнаута /СББ/ којом се од Министарства комуникација и транспорта тражи да припреми и у процедуру достави измјене и допуне Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, којима би значајно биле пооштрене санкције за возаче код којих се утврди изнад 1.5 промила алкохола у крви.