latinica  ћирилица
15/01/2020 |  13:53 ⇒ 15:49 | Аутор: СРНА

Именовани чланови заједничких комисија

Делегати Дома народа Парламентарне скупштине БиХ именовали су данас чланове заједничких комисија парламента БиХ из овог дома и представнике овог дома у девет делегација парламента БиХ у међународним институцијама.

Из Дома народа у Заједничку комисију за одбрану и безбједност именовани су Амир Фазлић, Асим Сарајлић, Душанка Мајкић, Средоје Новић, Марина Пендеш, Бариша Чолак.

У Заједничку комисију за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције из Дома народа именовани су делегати Асим Сарајлић, Никола Шпирић, Средоје Новић, Бариша Чолак, Марина Пендеш и Муниб Јусуфовић.

Делегати су у Заједничку комисију за економске реформе и развој именовали Амира Фазлића, Лазара Продановића, Лидију Брадару, Муниба Јусуфовића, Младена Босића и Златка Милетића.

Изабрани су и чланови Заједничке комисије за европске интеграције коју чине Лазар Продановић, Лидија Брадара, Амир Фазлић, Бариша Чолак, Денис Бећировић и Младен Босић.

Чланови Заједничке комисије за административне послове из Дома народа су Асим Сарајлић, Амир Фазлић, Средоје Новић, Никола Шпирић, Бариша Чолак и Лидија Брадара.

У Заједничку комисију за људска права су изабрани Лазар Продановић, Душанка Мајкић, Марина Пендеш, Златко Милетић, Муниб Јусуфовић и Денис Бећировић.

Делегат Златко Милетић током расправе тврдио је да је грубо прекршен Пословник, наводећи да је проблем сличан као и раније код сталних комисија, односно, да је без консултовања са шефом клуба стављен у комисије.

Денис Бећировић је током расправе рекао да је неприхватљиво да су тек сада именоване заједничке комисије, те додао да ће он гласати против.

На сједници су именовани чланови делегација парламента БиХ из Дома народа у Парламентарној скупштини Савјета Европе, у Парламентарној скупштини ОЕБС-а и у Парламентарној скупштини Сјеверноатлантског савеза, Интерпарламентарној групи БиХ у Интерпарламентарној унији.

Именовани су и чланови делегација из Парламентарне скупштине БиХ у Централноевропској иницијативи, у Парламентарној скупштини Медитерана, у Парламентарној скупшџтини Уније за Медитеран, у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у Југоисточној Европи, као и делегације парламента БиХ у Парламентарној скупштини франкофоног говорног подручја.

Именовањем заједничких комисија и сталних делегација биће завршено формирање радних тијела и делегација парламента БиХ у овом сазиву.

Повезане вијести:

Јусуфовић умјесто Радончића