latinica  ћирилица
15/01/2020 |  13:44 ⇒ 13:49 | Аутор: Б92

Мелоун је одувијек волио Србију

Нови члан стручног штаба кошаркашке репрезентације Србије Мајк Мелоун одувијек је имао лијепо мишљење о држави Србији.
Мајк Мелоун (фото:Марко Јовановић) -
Мајк Мелоун (фото:Марко Јовановић)

Један од најпознатијих производа Србије је ракија, алкохолно пиће које углавном одушеви људе, а исто је реаговао и Мелоун.

Он је за америчке медије открио занимљиву анегдоту, када је у посјети Србији пробао ракију са рођеним братом Николе Јокића и прокоментарисао српске обичаје.

- Сваки пут када вам се испразни чашица, они наспу нову, и то до врха - подсјетио се Мелоун том приликом.

Мајк Мелоун је у Кливленд Кавалирсима био један од помоћника, а у то вријеме је наступао и Саша Павловић који је открио колико је Мелоун знао о дешавања у Србији, њеној историји и колико цијени српски народ.

- Стално ми је причао о нашој историји, рату у бившој Југославији и понекад сам имао утисак да о томе зна више од мене, а кад год би видио мог оца на трибинама, стално му је показивао три прста. Он заиста обожава Србију. Знао сам да ће бити добар тренер, само је било потребно да му се пружи шанса. Када сам видио да је Јокић код њега у тиму, био сам убијеђен да ће добити праву шансу. Много ми је драго што сарађују на овако високом нивоу и стварно ми је жао што Денвер није успио да се пласира у финале Западне конференције - каже Павловић.

Када се ради о његовом пулену Николи Јокићу, Мелоун никада није штедео ријечи и једном приликом се захвалио Србији на прилици да тренира таквог играча и поручио да је он сјајан амбасадор Србије.

- Желио бих да поручим љубитељима кошарке у Србији да смо им захвални што су нам омогућили да имамо Николу Јокића. Сјајан је играч и амбасадор ваше земље. Срећан сам што сам му тренер и што га имам у тиму - рекао је Мелоун.

Тренер Денвера је на крају изјаве "проговорио" и српски, па је рјечју "добро" у комбинацији са "very (јако)" направио конструкцију којом је послао поруку о играма Николе Јокића.

- Добро, јако добро - казао је Мелоун.