latinica  ћирилица
15/12/2019 |  09:51 ⇒ 16/12/2019 | 09:42 | Аутор: СРНА

Тривић: Светосавска награда подстрек учитељима и наставницима

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да је циљ додјеле Светосавске награде учитељима и наставницима за изузетне резултате, која је планирана за 28. јануара, да се образовни систем у Српској развија и унапређује.
Наталија Тривић - Фото: РТРС
Наталија ТривићФото: РТРС

- На овај начин желимо да захвалимо просвјетним радницима Српске који су изузетно посвећени васпитању и подучавању ученика - изјавила је Тривићева Срни.

Тривићева је оцијенила да ће ова награда за многе добитнике бити подстрек да буду још посвећенији, иновативнији и креативнији.

Добитницима ће бити уручене повеље и новчане награде у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

- Свечаност ћемо приредити њима у част да бисмо им честитали на успјешном раду и афирмисали једну од најзначајнијих и најљепших професија - истакла је Тривићева.

Министарство је, подсјетила је Тривићева, позвало све основне школе и струковна удружења да за ово признање номинују најистакнутије у својим редовима који су постигли изузетне резултате и дали допринос квалитетнијем васпитању и образовању у школској 2018/2019. години.

Према њеним ријечима, школе и удружења могу предложити по једног наставника разредне и једног наставника предметне наставе у оквиру једног актива директора.

Тривићева је напоменула да ће Комисија бодовати успјех њихових ученика на такмичењима, иновативност и креативност у раду наставника, примјену разноврсних и савремених иновативних метода и технологија у васпитно-образовном раду и допринос наставника унапређивању квалитета рада установе у настави и ваннаставним активностима.