latinica  ћирилица
13/12/2019 |  15:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Здравку Шотри награда "Изузетна личност 2019"

Редитељу Здравку Шотри уручена је награда "Изузетна личност 2019", коју додељује агенција "Фабрика".
Здравко Шотра - Фото: Глас Српске
Здравко ШотраФото: Глас Српске

На свечаној додјели признања синоћ у Народном позоришту у Београду редитељу је награду уручио његов колега Милутин Петровић, који је поручио да је Шотрино дјело у равни са великим свјетским режисерима.

- Много сам и ужасно радио, више од 60 година и себи више ништа не желим у животу, али желим Србији да јој крене на боље - казао је Шотра.

Признање за изузетног мушкарца филмском сценографу Миљену Кљаковићу Креки уручила је глумица Аница Добра, која је рекла да је он легенда, и човјек који је добио сва признања.

Кљаковић је изразио задвољство што му је нагаду уручила баш Аница Добра.

- Зато ће ми ова награда бити дража. Захваљујем се свима који су ме предложили - рекао је Кљаковић.

У категорији изузетна жена награда је додијељена новинарки Ољи Бећковић, док је награда "Изузетни тим 2019" припала удружењу "Одбранимо ријеке Старе планине".

За младу изузетну личност ове године проглашен је Филип Кривокапић, који је заједно са својим тимом осмислио апликацију “Донорум“, а која повезује донаторе хране и продавнице са онима којима су оброци највише потребни.

Народно позориште у Београду добитник је Плакете за изузетан допринос култури, док је признање за изузетну породицу године припало породици Марковић, која води “Креативни центар“.

Награде су додијељене у продукцији Агенције “Фабрика“, а у жирију су била 22 члана из свијета културе, умјетности, спорта и економије.