latinica  ћирилица
13/12/2019 |  14:33 | Аутор: СРНА

За викенд суво, од понедјељка пораст температуре

У Републици Српској за викенд ће преовладавати умјерено облачно и углавном суво, са дневном температуром ваздуха до 12 степени Целзијусових, која ће од понедјељка, 16. децембра, расти, а у уторак, 17. децембра, бити изнад просјека за ово доба године.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Према прогнози метеоролога, у Српској ће сутра ујутро бити облачно, прохладно, повремено са слабом кишом, на планинама са сусњежицом или снијегом.

Током дана биће умјерено до претежно облачно и углавном суво, само ће у централном појасу и на сјеверу постојати услови за мјестимично слабије падавине.

Према вечери се очекује разведравање у већини предјела, осим у централном планинском појасу, гдје ће и даље бити умјерено до претежно облачно, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура износиће од један до пет, на планинама од минус један, а највиша дневна од пет до 10, на сјевероистоку и југу до 12 степени Целзијусових.

У недјељу, 15. децембра јутро ће бити промјенљиво облачно, прохладно, суво и са локалном маглом по котлинама.

Током дана биће умјерено облачно и суво са сунчаним интервалима.

Јутарња температура износиће од минус један до четири, на планинама од минус три степена Целзијусова, а највиша дневна од седам до 12, на југу до 15.

Према вечери ће услиједити смањење облачности и лагани раст температуре.

У понедјељак, 16. децембра, биће стабилно и суво - јутро ведро до умјерено облачно, прохладно и са локалном маглом по котлинама, а током дана углавном сунчано, уз даљи раст температуре, од седам до 12, на сјеверу до 14, а на југу до 16 степени Целзијусових.

Суво ће бити и у уторак, 17. децембра, уз промјенљиву до претежну облачност и вјетровито и натпросјечну температуру за ово доба године - јутарњу од три до осам и највишу дневну од осам до 13, на сјеверу и југу до 16 степени Целзијусових.