latinica  ћирилица
13/12/2019 |  09:50 ⇒ 09:52 | Аутор: СРНА

Дијана Граховац напустила СДС

Директор Главне банке Републике Српске у оквиру Централне банке БиХ Дијана Граховац поднијела је неопозиву оставку на чланство у СДС-у, чиме је, послије краће паузе, настављен одлив истакнутог кадра из највеће опозиционе странке у Српској, пише Еуроблиц.
Дијана Граховац (фото: prijedordanas.com) -
Дијана Граховац (фото: prijedordanas.com)

Еуроблиц пише и да Граховчева није навела разлоге за овакав потез, али да се у СДС-у прича о најмање два могућа мотива.

Према првој опцији, то је учинила како би покушала да задржи функцију у Централној банци БиХ након промјене власти у Сарајеву.

Извор Еуроблица тврди да је Граховчева посредством бившег кадра СДС-а, суграђанина из Приједора Борислава Бојића, контактирала ДНС.

Лист подсјећа да је то партија у коју је након изласка из СДС-а прешао Бојић, тренутно запослен у Министарству саобраћаја и веза Српске на чијем је челу министар Неђо Трнинић из ДНС-а.

Према другој теорији, наводи Еуроблиц, Граховчева је отишла због хаотичног стања у приједорском Градском одбору СДС-а, гдје више није у добрим односима са предсједником Миланом Тубином, а наводно ни са чланом Предсједништва СДС-а из Приједора Мајом Драгојевић Стојић.

Граховчева је била дио чланова СДС-а у Приједору који су својевремено сазвали сједницу скупштине градске организације на којој су изгласали смјену Тубина, али врх партије није прихватио разултате гласања, те је именовао Милана Миличевића и Немању Васића да заједно са Тубином раде на сређивању стања у одбору.

Тубин је за Еуроблиц потврдио да је добио допис у којем Граховчева наводи да због личних разлога више не може да буде члан СДС-а.

Одговарајући на питање да ли Граховчева прелази у ДНС, Тубин каже да не зна и да није стигао да са њом разговара, али да би волио да остане у редовима СДС-а.

Стојићева је, одговарајући на питање да ли одлазак Граховчеве има везе са њом, рекла да су односи потпуно нарушени.

- Створиле су се струје, групе, знате како то функционише. Међутим, лично нисам имала неке сукобе - рекла је Стојићева.