latinica  ћирилица
13/12/2019 |  08:45 ⇒ 08:49 | Аутор: СРНА

Продужене економске санкције Русији на још шест мјесеци

Шеф Савјета Европе Шарл Мишел званично је потврдио да ЕУ продужава економске санкције Русији на још шест мјесеци.

- Саслушали смо извјештај Француске и Њемачке након самита у нормандијском формату који је одржан у Паризу, 9. децембра. То је била могућност да се размијене мишљења о ситуацији у региону и да се донесу одлуке о продужавању санкција на додатних шест мјесеци - рекао је Мишел.

Посланик руске Државне думе Михаил Шеремет истакао је да продужавање санкција са собом не носи никакве екномске пријетње за Русију.

- Штавише, те санкције су нас ујединиле и помогле да решимо бројна економска питања која су нам висила над главама - нагласио је Шеремет.

Он је навео да је став ЕУ у вези са Русијом крајње неконструктиван, те да је бескорисно вршити такву врсту притиска, преноси "Спутњик".

Замјеник предсједника скупштине Крима Владимир Бобков рекао је да су лидери ЕУ фактички кренули на "све или ништа" усвојивши одлуку о продужавању санкција Русији, ставивши под пријетњу економску ситуацију саме Уније.

- Нажалост, то је било очекивана одлука. Међутим, санкције доказују да се Русија налази на исправном путу заштите сопствених националних интереса - поручио је он.