latinica  ћирилица
13/12/2019 |  08:27 ⇒ 09:37 | Аутор: СРНА

Састанак делегација СДА, СББ-а и ДФ

У Сарајеву би данас требало да буде одржан састанак лидера СДА Бакира Изетбеговића, СББ-а Фахрудина Радончића и ДФ-а Жељка Комшића и страначких делегација о формирању новог сазива Савјета министара и Владе Федерације БиХ.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Изетбеговић је јуче позвао да прије Нове године буде завршено формирање Савјета министара и послат програм у Брисел, те да је потребно именовати бар предсједника ФБиХ и његова два потпредсједника и тако отворити процес.

Он је најавио да ће на данашњем састанку СДА-СББ-ДФ бити прецизиран договор ове три странке који ће укључивати цијелу вертикалу од Савјета министара, Владе ФБиХ, кантона, међу којима и Кантона Сарајево.

Радончић је раније ове седмице рекао да ће на састанку са предсједницима СДА и ДФ-а потенцирати конкретна програмска питања и да ће тек након тог састанка СББ на страначким органима моћи да донесе одлуке о коалицији са СДА и евентуалном уласку СББ-а у власт.

У Сарајеву је јуче одржан састанак делегација СДА и ХДЗ-а, а лидери ових странака Бакир Изетбеговић и Драган Човић рекли су новинарима да конкретних договора о формирању власти, али ни о Изборном закону и граду Мостару није било, подсјећају федерални медији.