latinica  ћирилица
13/12/2019 |  07:30 ⇒ 08:29 | Аутор: РТРС

Рукометашице Србије изгубиле од Црне Горе у мечу за пето мјесто

Рукометашице Србије изгубиле су од Црне Горе 28:26 (13:12) у мечу за пето мјесто на Свјетском првенству у Јапану.
Рукометашица Србије (фото: twitter.com/ihf_info) -
Рукометашица Србије (фото: twitter.com/ihf_info)

"Орлице" су добро ушле у меч, повеле 6:2, али Црна Гора преокреће серијом 10:2 на 12:8.

Српкиње успијевају да преокрену почетком другог полувремена (14:13), да би након неколико минута велике борбе Црногорке стекле три гола предност (22:19) коју више нису испуштале

Превише су гријешиле српске рукометашице на овом мечу, умор је стигао Српкиње што се посебно осјетило у игри кључних играчица попут Кристине Лишчевић која је "продала" превише лопти.

Најефикаснија у била је Стоиљковићева са шест голова, четири је постигла Трифуновићева, а по три су дале Николићева и Јањушевићева.

Црна Гора је имала неколико расположених играчица, по четири гола су дале Раичевићева и Рамусовићева, а по три су постигле Брновићева, Деспотовићева, Мехмедовићева и Радичевићева.

Сјајна је била и голман Марта Батиновић која је посебно доминирала у другом полувремену и била можда и кључ побједе.

На крају је са двије одбране одбила посљедњи налет Србије у завршници сусрета у Кумамотоу.

Овај меч није имао већи резултатски значај осим међусобног престижа, јер су обје селекције већ обезбиједиле мјесто у квалификацијама за Олимпијске игре 2020. у Токију.

Србија ће играти на Турниру 2 где ће јој ривалке бити Кина, Мађарска или Шведска, те трећепласирани тим са овог СП. Црногорке ће на Турниру 3 играти са Румунијом, Сјеверном Корејом и четвртом екипом свијета.