latinica  ћирилица
12/12/2019 |  13:18 ⇒ 13:19 | Аутор: СРНА

Створити већи број понуда, као и нови производ

Туристичка организација Бањалуке (ТОБЛ) сматра да је у даљем развоју туризма потребно створити већи број понуда, али и нови туристички производ, изјавила је помоћница директора ТОБЛ-а Ања Шурлан.
Град Бањалука - Фото: Facebook
Град БањалукаФото: Facebook

Она је нагласила да је проширење туристичке понуде у оквиру разних области потребно ради што дужег задржавања гостију.

- Идеја има, као и простора, и суштина је да имамо што више интеракције и заједничког рада са институцијама и организацијама које имају или могу имати утицај на стварање и проширење туристичке понуде - рекла је Шурланова новинарима у Бањалуци прије почетка округлог стола о теми "Унапређење и проширење туристичке понуде кроз призму историје и културе Бањалуке".

Она је додала да је циљ данашњег округлог стола размјена заједничких идеја у вези са туристичком понудом Бањалуке.

Новица Богдановић из бањалучког позоришта младих "Дис" рекао је да су потписали споразум са ТОБЛ који обухвата проширење туристичке понуде у оквиру одређених садржаја културе.

- Расположени смо да у наредних неколико година развијамо програме у сарадњи са другим институцијама културе. Спремни смо да осмислимо и неке нове, савремене начине, да наша култура и историја дођу до туристе који у Бањалуци жели да види нешто специфично у односу на постојећу понуду - навео је Богдановић.

Он је додао да је намјера и умрежавање понуда које би биле предочене туристичким установама или организацијама.

Централни туристички водич за Републику Српску Ана Шешум рекла је да је Бањалука одлична дестинација, која биљежи све већи број туристичких посјета.