latinica  ћирилица
12/12/2019 |  11:02 ⇒ 11:10 | Аутор: Блиц

Претучена шесторица српких камионџија

Шесторица српских камионџија ноћас су око један час по поноћи претучени на граничном прелазу између Украјине и Румуније, на прелазу Ђаково - Халмеу.

Како пишу београдски медији, њих су наводно претукли украјински возачи шлепера. Док су их ударали викали су им да је "ово Украјина и да је ово њихова граница", наводи Блиц.

Група претучених српских возача јутрос се јавила том листу објашњавајући да се ово догодило на граници између две поменуте земље - пред сам улазак у Румунију, на њиховом повратку кући.

- Претучени смо нас петорица - шесторица од чега тројица баш тешко - написали су возачи у поруци редакцији додајући да су повријеђени Радојко Ковачевић, Милан Рујевић и Драган Јовановић.

Они су још у шоку и невјерици с обзиром на то шта им се догодило, а послали су фотографије повреда, као и слике са самог граничног прелаза. Они већ данима чекају да уђу на територију Румуније.

На питање шта је био повод за напад, возачи кажу да су нападнути из чиста мира, те да ту стоје и чекају већ данима, не само српски него и руски и бјелоруски шлепери за разлику од домаћих украјинских који без проблема обилазе километарску колону и прелазе границу за тили час.