latinica  ћирилица
11/12/2019 |  18:17 ⇒ 19:32 | Аутор: Блиц

Омладинци Звезде побиједили Олимпијакос

Омладински тим Црвене звезде је у 6. колу Лиге шампиона за фудбалере до 19 година савладао у Атини вршњаке из Олимпијакоса са 1:0, те заузео друго мјесто у групи које им је обезбиједило европско прољеће, односно наступ у елиминационој фази овог надемтања.
Омладинци Звезде - Фото: Тwitter
Омладинци ЗвездеФото: Тwitter

Изабраници Славољуба Ђорђевића показали су у посљедње вријеме сјајну форму, савладавши Олимпијакос у Београду (2:1), потом и Тотенхем (2:0), а онда и одигравши 1:1 са Бајерном пред меч одлуке у Грчкој.

У Атину су стигли са жељом да побиједе што би им гарантовало европско прољеће, а тако су и заиграли од првог минута.

У 41. су успјели и да поведу, када је Андрија Радуловић искористио лошу интервенцију ривала на око 30 метара од гола, послије чега се домогао лопте, истрчао петанаестак метара, а онда прецизном дијагоналом затресао мрежу братског клуба, који је већ раније остао без шанси за омладинску ЛШ.

Испоставило се да је овај гол обезбиједио тријумф гостима са Маракане, који су тако само потврдили пласман у нокаут фазу.

Наиме, чак и да су изгубили у Атини, београдски црвено-бијели би успјели да прођу даље јер је њихов директан ривал за друго мјесто, Тотенхем, у мечу који је игран у исто вријеме изгубио од лидера Бајерна са 3:0 головима Данилиука, Ареј-Мбија и Штилера.

Бајерн ће као побјeдник групе одмах у осмину финала, а Звезда ће као другопласирани тим морати да наступи и у шеснаестини финала.

Жријеб за нокаут фазу је у понедјељак.