latinica  ћирилица
11/12/2019 |  17:57 ⇒ 17:58 | Аутор: Агенције

Анћелоти у поруци Наполију показао какав је господин

Италијански фудбалски стручњак Карло Анћелоти још једном је показао о каквом господину је ријеч и, без обзира на отказ који је добио у Наполију након пласмана у осмину финала Лиге шампиона, захвалио свима у сада већ бившем клубу.

Анћелоти је на клупу Наполија дошао с амбицијом да заустави владавину Јувентуса и буде конкурентан у борби за Скудето, а како то тиму из Напуља није пошло по плану у првом дијелу сезоне, предсједник клуба Аурелио Де Лаурентис одлучио је да му се захвали на сарадњи.

Иако је Анћелоти отказ добио одмах након сусрета са Генком који је Наполи ријешио у своју корист са 4:0 и изборио осмину ЛШ, овај стратег остао је досљедан себи и још једном показао своју величину. У опроштајном писму захвалио се свима на предивном периоду који је провео као тренер клуба из Напуља.

- Захваљујем се читавом клубу, свим запосленим, мојим играчима, помоћницима и предсједнику на овом незаборавном искуству у прелијепом граду као што је Напуљ - поручио је Анћелоти.

Он се сада помиње као главни кандидат за клупу Арсенала и Евертона, иако није познато да ли је за то заинтересован или ће се одмарати до краја сезоне.

Осим њега, на клупу Арсенала претендује Маурицио Покетино, док је бивши тренер Арсенала Унај Емери главни кандидат за тренера Евертона.