latinica  ћирилица
11/12/2019 |  15:48 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Од 26. до 31. децембра "Зимски дани Вишеграда"

У Вишеграду ће од 26. до 31. децембра на Тргу Николе Тесле у Андрићграду бити одржана манифестација "Зимски дани Вишеграда". Покровитељ ове манифестације биће општина Вишеград.

Овом манифестацијом зимски дани биће употпуњени различитим садржајима, од којих је највећи дио прилагођен најмлађим суграђанима, мада има и оних који су намијењени туристима који дођу у Вишеград.

Током манифестације биће одржане позоришне представе, у програму ће учествовати ученици основне и средње школе, малишани из обданишта, а најављен је дјечији маскембал, те вече фоклора.

- За ових пет дана је планиран велики број догађаја и активности, а све да би се у ове празничне дане наша дјеца осјећала још боље - нагласио је начелник Вишеграда Младен Ђуревић.

У туристичкој организацији Вишеград надају се доброј посјети туриста како оних који долазе у Вишеград тако и оних који ће бити у околним туристичким дестинацијама.

Бранислав Андрић из Туристичке организације Вишеград истиче да велики број туриста који бораве на Златибору неколико дана, искористе, каже, бар један дан да обиђу и Вишеград.

Упоредо са манифестацијом Зимски дани Вишеграда, 26. пут биће одржан и Божићни турнир у малом фудбалу

- Овај турнир је увијек добро посјећен, али ове године се укључио велики број спортиста који подржавају турнир, повећали смо и фонд награда тако да ће овај Божићни турнир бити један од бољих - додао је начелник Ђуревић.

ООсим забавног дијела, на манифестацији “Зимски дани Вишеграда” која се одржава трећи пут, биће и 10 штандова на којима ће се продавати уникатни предмети и рукотворине.