latinica  ћирилица
11/12/2019 |  13:52 | Аутор: СРНА

ПУ Источно Сарајево: Због дроге поднесено 16 извјештаја против 26 лица

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у протеклих 11 мјесеци надлежном тужилштву поднесено је 16 извјештаја против 26 лица због кривичних дјела из области злоупотребе дроге, а пронађено је и око 45 килограма марихуане, рекла је портпаролка ове управе Весна Стокановић.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

- Полицијски службеници су одузели и седам килограма спида и око килограм опојне дроге "МДМА", као и мању количину хероина, кокаина и таблета екстазија - изјавила је Стокановићева.

Она је напоменула да су припадници Полицијске управе Источно Сарајево од 15. новембра организовали низ превентивних активности поводом обиљежавања Међународног мјесеца борбе против болести зависности, које ће трајати до недјеље, 15. децембра.

- Једна од тих активности је и данашња подјела промотивног материјала у виду летака под називом "Само је породица прави избор". Циљ је подизање свијести код грађана, као и указивање на опасности од дроге - изјавила је Стокановићева новинарима у Источном Сарајеву.

Стокановићева је рекла да је летак едукативног карактера, јер приказује штетност дроге, као и начине за препознавање конзумента дроге.

Она је навела да је за ученике Средње школе "28. јуни" у Источном Новом Сарајеву организовано предавање на којем су им полицијски службеници указали на посљедице конзумирања наркотика, као и како да превентивно дјелују у борби против злоупотребе и кријумчарења дроге.