latinica  ћирилица
11/12/2019 |  11:35 ⇒ 13:00 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Позивајући на линч, СДА често наступа као терористичка организација

Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић рекао је да је прича СДА о моралу и људскости Емира Кустурице и Петера Хандкеа прича оних који немају ни морала, а ни људскости и класична је СДА-овска пријетња ове странке која, нажалост, у својим јавним иступима понекад наступа као да је терористичка организација а не политичка партија, користећи често, у свом јавном обраћању пријетње, позив на линч.
Кустурица и Хандке - Фото: РТРС
Кустурица и ХандкеФото: РТРС

- У овом случају СДА је то учинио према двојици свјетских умјетника Емиру Кустурици и Петеру Хандкеу. Тај флагрантни напад на умјетнике говори да су људскост, истина и правда, те цивилизацијске вриједности далеко удаљене од СДА - истакао је Галијашевић.

На питање Срне да прокоментарише саопштење СДА у којем су изнесене гнусне увреде и оптужбе на рачун Кустурице и Хандкеа, Галијашевић је нагласио да Емир Кустурица никада никог није издао него је у потрази за људском и умјетничком слободом, кренуо путем који су прошли Иво Андрић, Меша Селимовић и многи други.

- Зар и нобеловац Иво Андрић није рекао да се никад више неће вратити у БиХ, управо због оваквог вокабулара који данас користи СДА - навео је Галијашевић.