latinica  ћирилица
10/12/2019 |  19:24 | Аутор: РТРС

Кузмић: Никоме није свеједно када игра у Београду

У 13. колу Евролиге Црвена звезда дочекује Басконију, екипу која увијек претендује на плеј-оф. Огњен Кузмић каже да ће његовој екипи за побједу против овог ривала бити потребно све.

Црвена звезда иначе има добре успомене и утакмица са Басконијом. Осам пута су до сада играли ови ривали и Звезда је добила пет пута, а у сезони 2013/14. црвено-бијели су добили оба меча са баскијском екипом.

- Одлична екипа, тренер Перасовић добро познаје и град и клуб, сада имају неколико лошијих резултата, али сјетите се нас прије Каунаса? Шенгелија је ту већ дуго игра добро, довели су Хенрија и Шилдса, Стаускаса право из НБА лиге, Ерик је освојио Еврокуп са Дарушафаком. Диоп и Фал високи, одлични скакачи, Џенинг је такође ту већ двије и по сезоне. Значи добра искусна физички јака екипа против које мораш поштено да зарадиш побједу. Понављам, са публиком и игром која нам је донијела побједе претходних недјеља, прво у одбрани, имамо шансу - рекао је о противнику Огњен Кузмић.

Центар Црвене звезде каже и да ће веома битна бити подршка са трибина.

- Више пута сам рекао, навијање и атмосферу коју имамо ми, има мало која екипа у Европи. Много нам је важна атмосфера, и навијање, некада када немаш више шта да даш, понесу те трибине и нађеш још нешто да дођеш до побједе. Никоме није свеједно када игра против Звезде у Београду. Зато позивам наше Звездаше да дођу да нам помогну, јер овде је у Евролиги свака утакмица тешка, а до сваке побједе је лакше доћи са њима.

Звезда је имала прилично слаб почетак Евролиге када је послије девет мечева имала скор 2-7. Ипак послије тога су црвено-бијели везали три тријумфа.

- Изузетно тешка лига ове сезоне, буквално свако свакога може да добије. Ми смо прије само три недјеље имали скор 2-7, а погледајте сада са три везане побједе ушли смо у добар ритам. Са друге стране Басконија је забиљежила неколико пораза, имају исти скор као и ми, али би било неозбиљно да прихватамо било шта осим шанси 50-50 или улогу некаквог фаворита у овој утакмици. Само максималном игром, чврстом одбраном која нам је донијела доста доброг у Евролиги, ми можемо да се надамо да ћемо их побиједити. Тај приступ не важи само за ову утакмицу, већ за сваку, јер видимо резултате у Евролиги ове године. Шта је више изненађење?

Дуел Звезде и Басконије је у четвртак од 19 часова у "Штарк арени".

Извор: Н1