latinica  ћирилица
10/12/2019 |  16:06 ⇒ 16:07 | Аутор: sputniknews.com

Митрополија спотом позива вјернике на одбрану светиња у Црној Гори (ВИДЕО)

Српска православна црква направила је видео којим позива вјерни народ у Црној Гори на Свету литургију у Никшићу, коју ће служити митрополит црногорско-приморски Амфилохије и владика будимљанско-никшићки Јоаникије 21. децембра у саборном Храму Светог Василија Острошког.
Котор: Митрополија црногорско-приморска (Фото: mitropolija.com) -
Котор: Митрополија црногорско-приморска (Фото: mitropolija.com)

Света литургија биће одржана поводом приједлога закона Владе Црне Горе којим се планира одузимање имовине СПЦ у Црној Гори.

- Да се у сусрет Божићу заједно Богу помолимо и да пред цијелом јавношћу подигнемо глас против вапијуће неправде која се нашој цркви жели наметнути под видом закона о слободи вјере. Устанимо заједнички против отимања цркава и манастира, скрнављења светиња и гробова наших предака. Да заједнички храбро одбијемо подмукли удар на Српску православну цркву, на свету вјеру нашу и наших отаца, на православље, да бисмо заједно примили благослов Светог Василија Острошког Чудотворца - стоји у видеу СПЦ.

Подсјећамо, планирано је да се приједлог закона о слободи вјероисповести на дневном реду Скупштине Црне Горе нађе 24. децембра. За сада су посланици Демократске партије социјалиста (ДПС), Бошњачке странке и Социјалдемократске партије (СД) најавили да ће за њега гласати.