latinica  ћирилица
10/12/2019 |  12:42 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

Жалба због пуштања на слободу нападача на Србе

Општинско тужилаштво у Шибенику поднијело је жалбу на одлуку Општинског суда у том граду да пусти на слободу осумњичене за напад на Србе у кафићу у Уздољу.
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news) -
Посљедице напада у Уздољу код Книна (Фото:Feral news)

Тужилаштво је затражило да суд продужи истражни затвор за десеторицу нападача због опасности од понављања кривичног дјела, саопштено је из Државног тужилаштва Хрватске.

Општинско тужилаштво у Шибенику поднијело је 4. децембра Општинском суду оптужницу против 15 хрватских држављана који су 21. августа у Уздољу напали Србе док су у кафићу гледали утакмицу београдске "Црвене звезде".

Оптужница је подигнута због насилничког понашања и наношења повреда.
Оптуженима је на терет стављено да су маскирани фантомкама, мајицама и марамама, са дрвеним и металним предметима, штаповима и мачетом у рукама ушли у кафић у којем су били власница и 18 гостију, међу којима и дјеца, те уз погрдне ријечи и псовке, разбијали инвентар и физички насрнули на госте.

Петоро гостију, међу којима и једно дијете, су повријеђени, а у кафићу је причињена велика штета, преноси портал Индекс.

Иако је тужилаштво након тога затражило продужење истражног затвора за десеторицу нападача, Општински суд у Шибенику одбио је тај приједлог, те им одредио мјере забране посјећивања одређених мјеста и обавезног редовног јављања одређеној особи или државном тијелу.

У петак, 6. децембра, су из истражног затвора пуштена десеторица нападача, док су остали пуштени раније.