latinica  ћирилица
09/12/2019 |  19:52 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Љубиње добило нову скупштинску већину

Локална скупштина у Љубињу, послије три мјесеца паузе, добила је нову, пету скупштинску већину, од локалних избора 2016.године. Већином гласова, усвојени су нацрт ребаланса буџета за ову и Нацрт буџета за 2020.годину.

Превагнуо је глас Раде Поповић, доскорашње одборнице ДНС-а. Биће осми глас, са једним из Социјалистичке партије, још једним независним и пет из СДС-а.

- Приватне жеље појединих одборника, то свако зна у малом Љубињу, то ће казнити те људе на сљедећим изборима. Колико ће нова већина трајати, није извјесно. У претходне три године страначки дресови често су мијењани - каже Божо Ћузулан, одборник СНСД-а.

Стево Драпић, клуб одборника СДС-а, истиче да је то у заједничком интересу свих.

- Нама је свако добро дошао да радимо у заједничком интересу, у том правцу је ишао и разговор са одборницом Радом, она је прихватила. Што значи да ћемо имати Павловићеву у сазиву нове скупштинске већине - нагласио је Драпић.

Већ данас најављене су смјене скупштинскг руководства. У опозицију се враћају три одборника ДНС-а, два СНСД-а, и по један из Демоса и Уједињене Српске. У ДНС-у нису очекивали овакав расплет.

- Немам коментара, одборници имају право на то увијек, осма рука је скупштинска већина, ја им желим сваку срећу - нагласио је Славиша Јањић, предсједник Скупштине општине Љубиње.

Јањић је потврдио да ће наредна сједница бити одржана ускоро. До краја године очекује се усвајање ребаланса за ову и буџета за наредну годину. Данас су усвојени у форми нацрта. Буџет за наредну годину пројектован је на око 2,1 милион марака.