latinica  ћирилица
09/12/2019 |  17:32 | Аутор: СРНА

Миличевић: Измјештање корита Мале Усоре тече планираном динамиком

Начелник општине Теслић Милан Миличевић изјавио је данас да измјештање корита ријеке Мала Усора на ушћу у Велику Усору тече планираном динамиком.
Милан Миличевић - Фото: РТРС
Милан МиличевићФото: РТРС

Циљ измјештања корита ријеке Мала Усора на ушћу у Велику Усору јесте смањење могућности изливања Мале Усоре у приобалним насељима, посебно у насељу Гај које је трпјело велику штету од поплава и неколико пута годишње, саопштено је из Општинске управе Теслић.

Миличевић је навео да су радови дио пројекта регулације корита Велике и Мале Усоре који се ради већ неколико година.

- У другој фази имамо још један дио регулације корита Велике Усоре који се односи на насеље Стењак и чишћење корита -  рекао је Миличевић који је данас посјетио мјесто радова.

Он је навео да се приводи крају јавна набавка и очекује се да ће у наредних мјесец дана бити ријешене двије важне ставке у пројекту регулације корита ријека Велике и Мале Усоре и свега што чини превенцију штете од поплава.

- Стално сам у контакту са извођачима и стручним тимом из општинске управе и могу рећи да сам веома задовољан током радова који су иза нас - рекао је Миличевић.

Према његовим ријечима, планом капиталних улагања општине Теслић и одлуком о кредитном задужењу у свом изворном облику у висини од 6,5 милиона КМ у великој мјери предвиђен је и комплетан завршетак регулације корита Велике и Мале Усоре.

Он је истакао да се радови финансирају средствима из општинског буџета.

Власник "Бетон - копа" из Оџака Осман Кахвеџић каже да ова фирма, која је изабрана за најповољнијег извођача радова на пројекту, има капацитет да заврши радове прије рока.

- Наш задатак је да измјестимо корито ријеке Мала Усора на ушћу у Велику Усору, а затим да урадимо четири каскаде -  рекао је Кахвеџић.

Он наводи да им тренутно вријеме поприлично иде наруку.

- Рок за завршетак радова по уговору је крај јануара, али се надамо да ћемо то завршити у овој години - каже Кахвеџић.