latinica  ћирилица
09/12/2019 |  14:34 ⇒ 16:14 | Аутор: sputniknews.com

ВАДА суспендовала 145 руских спортиста

Свјетска антидопинг агенција (ВАДА) суспендовала је са међународних такмичења 145 руских спортиста са сумњивим узорцима, изјавио је шеф комитета ВАДА за поштовање правила Џонатан Тејлор.
Допинг контрола - Фото: илустрација
Допинг контролаФото: илустрација

- Знамо тих 145 спортиста. Они не могу да учествују на Олимпијским играма и Параолимпијади ако настављају каријеру, јер сви не настављају - рекао је Тејлер на конференцији за штампу.

Он је додао да ће репрезентација Русије, уколико се пласира у финале Свјетског првенства у фудбалу у Катару 2022. године, морати да наступи без заставе и химне своје земље, рекао је данас на конференцији за новинаре у Лозани предсједник Комитета ВАДА за поштовање закона Џонатан Тејлор.

- Ако се квалификују, а ја не знам да ли ц́е се то десити, то ће бити репрезентација неутралних спортиста. Тамо неће бити руске заставе ни представника Русије - рекао је Тејлор.

У саопштењу ВАДА се наглашава да агенција располаже са именима свих сумњивих спортиста из базе података ЛИМС московске лабораторије, укључујући и оне чији су подаци били промијењени или чак избрисани.