latinica  ћирилица
09/12/2019 |  13:42 | Аутор: СРНА

МСД: Бегић се није удостојио извинити Бањалучанима

Организација Младих социјалдемократа Бањалука  саопштила је данас да се предсједник Младих ПДП-а Иван Бегић није удостојио извинити Бањалучанима због срамног скрнављења споменика жртвама земљотреса у овом граду.
Иван Бегић -
Иван Бегић

- Запрепаштени смо што се Бегић није удостојио извинити Бањалучанима због скандалозног скрнављења споменика на Тргу Крајине. Као становници овог града, очекивали смо да се извини, бар због елементарне пристојности - саопштено је из СНСД-а.

У саопштењу се наводи да је извињење, ако је судити према медијским извјештајима, поново изостало, а умјесто тога смишљена је нова популистичка прича да би избјегао одговор да ли ће се извинити због скандала.

- Бегића, али и његове претпостављене Драшка Станивуковића и Бранислава Бореновића још једном подсјећамо да Бањалука очекује јасну осуду и извињење. Уколико, то изостане и у наредним данима сматраћемо да скрнављење споменика представља званичну политику руководства ПДП-а - додаје се у саопштењу.

Предсједник Младих бањалучког ПДП-а Иван Бегић поставио је знак забране проласка за пјешаке на "Криви сат" на Тргу Крајине, спомен-обиљежје које подсјећа на разорни земљотрес који је погодио Бањалуку 1969. године.

Он је поставио знак уз поруку "Криви сат је доказ да је код нас све криво!", а потом је снимак објавио на друштвеним мрежама.