latinica  ћирилица
09/12/2019 |  08:15 ⇒ 13:17 | Аутор: СРНА

Наставници српског језика у Израелу о изучавању Холокауста

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић боравиће данас и сутра у посјети Израелу у оквиру семинара за наставнике српског језика и историје о изучавању Холокауста.

Семинар је и ове године организован у Међународној школи за изучавање Холокауста Јад Вашем у Јерусалиму, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Из ресорног министарства наводе да је сарадња Министарства просвјете и културе Републике Српске и Јад Вашема, најзначајније меморијалне установе која се бави страдњем Јевреја у Другом свјетском рату, успостављена 2012. године.

Овогодишњи семинар, у трајању од седам дана, похађаће 20 наставника српског језика и историје који раде у основним и средњим школама Републике Српске.

- Јад Вашем је најзначајнија меморијална установа која се бави изучавањем Холокауста и страдања Јевреја у Другом свјетском рату, а знања која у Јад Вашему стичу наставници доприносе културолошко меморијалном образовању и ширењу свијести о култури памћења и сјећања - наводи се у саопштењу.

Током посјете Израелу биће разговарано и о изложби под називом "Шоа - Како је то људски било могуће" која ће бити отворена у Музеју Републике Српске поводом "Међународног дана сјећања на жртве Холокауста", у организацији Меморијалног музеја Јад Вашем из Израела.