latinica  ћирилица
08/12/2019 |  14:55 | Аутор: СРНА

Милиновићева искључена из ХДЗ-а због шовинистичких изјава

Члан ХДЗ-а из Ријеке Ивона Милиновић, која је јавности позната по шовинистичким изјавама против Срба, искључена је из владајуће странке.
ХДЗ Хрватска (Фото: kic-gospic.eu) -
ХДЗ Хрватска (Фото: kic-gospic.eu)

Одлуку о томе једногласно је донио Часни суд приморско-горанског ХДЗ-а, пише ријечки "Нови лист".

Предсједник ријечкога ХДЗ-а Луцијан Вукелић каже да му је жао када искључују било којег члана странке, али да је у овом случају одлука Часног суда логичан епилог нечијих поступака који су за сваку осуду.

Милиновићева, која је члан градског вијећа, каже да није добила никакво службено обавјештење о искључивању из странке и да не жели ништа да коментарише.

Нови лист пише да је овим окончана вишемјесечна политичка агонија која је започела гостовањем Милиновићеве у десничарској емисији "Подкаст Велебит" крајем септембра, гдје је говорила "о Србима и врбама".

Она је на конференцији за новинаре прије мјесец и по дана, након што је поднијела оставку на мјесто предсједника Одбора Градског вијећа за националне мањине, оцијенила да не би требало да буде никакве прекршајне мјере, јер су њене изјаве извучене из контекста.

Милиновићева је у десничарској емисији "Подкаст Велебит" рекла да у Ријеци живи 6,5 одсто Срба и да њима "не требају никакве врбе", али да је то можда потребно по неким селима у Далмацији, гдје их има 30, 40 одсто.