latinica  ћирилица
08/12/2019 |  14:07 ⇒ 14:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Телеком Србија поштује ауторска права, тужиће оне који их не плаћају

Компанија Телеком Србија је одувијек подржавала заштиту ауторских права као и све организације које штите та права. То је изјавио данас Владимир Лучић, директор и координатор за интернет и телекомуникацију Телекома Србије.
Телеком Србија  (Фото:mapio.net) -
Телеком Србија (Фото:mapio.net)

Он је за ТВ Прва рекао да Телеком Србија има све уговоре који штите ауторска права, али да је у неравноправном положају у том смислу и зато ће покренути тужбе против оних које не плаћају ауторска права.

Лучић је напоменуо да ћерка фирма Телекома HD-Win улази у неравноправу борбу, пошто конкурент United media group, иако ради у Србији, не плаћа сва ауторска права. Он је истакао да је то проблем и да очекује да ће агенција за заштиту конкуренције да заштити Телеком од те неравноправне борбе, као и да ће компанија покренути тужбе против оних који ауторска права не поштују и не плаћају.

Поводом навода који су се појавили у неким медијима у вези с копањем улица које Телеком спроводи у Београду, Лучић је казао да компанија има све потребне дозволе за то и да улази у зграде уз сагласност свих станара како би реализовала пројекат оптичког интернета.

- Постигли смо да 400.000 корисника може да се прикључи на оптички интернет - рекао је Лучић, нагласивши да су друге велике компаније много раније кренуле у пројекат оптичког интернета. Додао је да развој оптицког интернета доприноси бољем квалитету сервиса, као и да је то битно за развој 4Г и 5Г мреже, а доноси много новог садржаја и бољи квалитет мобилне мреже.

Телеком је више него дуплирао за годину дана број корисника и биљежи преко 10.000 нових корисника мјесечно, истакао је Лучић и додао да компанија сада покрива 42 посто ТВ учешћа.

- У Црној Гори смо постали број 1 мобилни оператер - додао је Лучић и навео да је Телеком дошао у дијаспори до 30.000 корисника.