latinica  ћирилица
08/12/2019 |  10:42 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Отворена прва балон сала у Брчком

У Брчком је отворена прва балон сала, са фудбалским игралиштем покривеним вјештачком травом.

Ријеч је о пројекту, који су инцирали родитељи и заљубљеници у спорт, а који је са 100 хиљада марака, подржала Влада дистрикта.

Првом натрикивеном фубалском терену у Брчком, највише су се обрадовали пионири ФК "Илићка".

 - Добили смо балон, биће добро играти и биће нам супер овдје - рекао је Ђорђе Симић из ФК Илићка Брчко.

Сада је свима лакше и спортским радницима и родитељима.

- Добијањем оваквог објекта, пружили смо овим дјечацима много боље услове за рад, што и нама тренерима значи да можемо да пружимо више њима - истакао је тренер ФК Илићка Дејан Ђукић.

- Удружење родитеља са у сарадњи са фудбласким клубом је успјело да оствари ово. Значи данас смо добили нешто што је, што смо сањали - изјавио је предсједник ФК Илићка Далибор Шаренац.

Пројекат балон сале димензија 44х24 метра, инцирали су Удружење грађана омладински погон Илићка и ФК Илићка, а са сто хиљада марака, реализован је уз помоћ Владе дистрикта Брчко.

- Доста се волонтера укључило у сам рад бесплатно, доста фирми са својим бесплатним машинма је радило, тако да овај објекат како изгледа, овако изгледа пуно скупљи и пуно више - навео је предсједник Удуржења грађана "Омладински погон Илићка" Ведран Јовичић.

- Захвљујући представницима, омладинског погона, родитељима као и најмађима, и наравно средствима владе Брчко дистрикта, изграђена је прва блаон сала на територији града, која свакако треба свакако да задовољи потребе оних најмлађих и да унаприједи њихов рад - додао је шеф Одјељења за стручне и административне послове Дистрикта Брчко Срђан Блажић.

Балон салом, сви заљубљеници у фудбал, којима је сан да постану мајстори ове најважније споредне ствари на свијету, добили су све услове да вриједно тренирају 365 дана у години.