latinica  ћирилица
08/12/2019 |  08:15 | Аутор: СРНА

Данас облачно уз сунчане периоде

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује промјењиво облачно вријеме уз сунчане периоде и дневну температуру ваздуха до 14 степени Целзијусових.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Током дана преовладаваће промјењиво облачно вријеме са краћим сунчаним периодима и углавном суво, док ће крајем дана и током вечери бити облачније, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен вјетар јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од осам до 14, а на планинама око четири степена.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева облачно и магловито, само је у Херцеговини сунчано.

Температура ваздуха овог јутра пала је испод нуле на Бјелашници и то на минус три колико је измјерено у 7.00 часова, у Шипову минус два, а на Сокоцу, у Рибнику и на Хан Пијеску минус један.

У Бањалуци, Градишци, Приједору, Српцу, Бихаћу и Ливну измјерена је нула степени, у Калиновику, на Чемерну, у Мркоњић Граду, Новом Граду, Дринићу, Широком Бријегу, Тузли, Санском Мосту и Градачцу један степен, у Билећи, Сребреници, Сарајеву, Грудама и Бугојну два, у Бијељини, Добоју, на Иван Седлу, у Рудом, Вишеграду и Гацку три, у Фочи четири, у Зворнику и на Мраковици пет, у Требињу шест, у Мостару седам и у Неуму осам степени Целзијусових.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова на Хан Пијеску износила је три центиметра, а на Сокоцу два.

У протекла 24 часа на Чемерну и у Рибнику пало је два литра по метру квадратном кише, у Рудом, Фочи, Вишеграду и на Хан Пијеску један литар, а падавине су забиљежене и на Сокоцу, у Сребреници, Билећи, Бијељини и Гацку.