latinica  ћирилица
07/12/2019 |  18:34 | Аутор: Б92

Звезда послије преокрета срушила храбри Спартак

Фудбалери Црвене звезде су резултатом 3:1 побиједили суботички Спартак у 19. колу Суперлиге Србије.

Изабраници тренера Владана Милојевића су први на табели и имају низ од четри узастопне побједе и сада у одличном расположењу могу на пут у Атину на одлучујући меч Лиге шампиона.

Утакмица је почела прилично мирно без неких великих тензија, а малобројна публика на стадиону "Рајко Митић" видјела је врло мали број прилика за првих 15 минута.

Недуго потом, имали смо и прво узбуђење, пошто је Спартак имао јако лепу акцију по лијевом боку, после које је капитен Милошевић упутио прецизан центаршут, што је Денковић знао да искористи и главом матирао Милана Борјана за шокантно вођство Спартака у Београду.

Ово је заправо био и једини шут на гол Звезде од стране фудбалера Спартака током првих 45 минута. Црвено-бијели су наставили да притискају Спартак и након неких 10 минута стигло је изједначење.

После одличног продора Марина, када је са неколико сјајних дриблинга избацио тројицу дефанзиваца Спартака услиједио је оштар пас на лијеву страну за Жандера, који је лопту прихватио и ушао у казнени простор. Потом погађа малу мрежу и доноси радост Звездиној публици.

Ово није било све што смо видјели у првих 45 минута. Спартак је имао лепу прилику да дође до новог вођства, али нису били прецизни, да би Звезда грешком њихове одбране повратила вођство.

Немања Текијашки није имао среће у овој ситуацији у којој је само желио да отклони опасност, а заправо је лопту само "спаковао" у сопствену мрежу. Звезда је тако за мање од 20 минута направила потпуни преокрет и повела са 2:1, резултат којим се први период и завршио.

Већ на старту другог полувремена, Томане је добио центаршут са лијевог бока од Марка Марина и оно што му није пошло за руком у првом полувремену, јесте у другом. Тачније, Томане је маказицама успио да постигне јако лијеп гол за вођство Звезде од 3:1.

Тренер Спартака, Владимир Гаћиновић, није имао шта да замјери својим фудбалерима. Они су пружили снажан отпор Звезди и поред тог једног гола у првом полувремену имали су и велики број прилика. Послије једне од њих је лопта и завршила у мрежи, али је гол поништен због офсајд позиције.

Потом је гост преко Видаковића и Туфегџића успео да запријети, али је Милан Борјан одлично реаговао. Његови саиграчи су ипак повратили контролу над утакмицом и мирно је привели крају, па су тако уписали и 17. побједу у Линглонг Суперлиги Србије.