latinica  ћирилица
07/12/2019 |  15:23 | Аутор: Б92

Рукометашице Стоиљковић и Поп Лазић у Клубу 100

Рукометашице Србије Јована Стоиљковић и Слађана Поп Лазић су наступима на Светском првенству у Јапану постале чланице Клуба 100.

Оне су одиграле троцифрени број утакмица у националном дресу, саопштио је Рукометни савез Србије.

Стоиљковић, која игра на позицији лијевог бека, и пивотмен Поп Лазић су против Словеније одиграле 101. меч у коме су пјевале "Боже правде", и тако се придружиле Катарини Томашевић (110) и Јелени Лавко (109), играчицама са највећим бројем наступа у тиму који игра на планетарном такмичењу у Кумамоту.

- Увијек је част и задовољство бити са репрезентацијом. Радо се одазивам сваком позиву, сваког тренера и селектора. Дивно је бити са дјевојкама у националном тиму и лијепо је дијелити добре и лоше тренутке. Без обзира на све, увијек се у овом дресу даје максимум - рекла је Јована.

Она је у дресу репрезентације први пут заиграла пред Европско првенство у Београду 2012. године, док је Поп Лазић дебитовала 2010. године на шампионату Европе које је одржано у Данској и Норвешкој.

- Сваки пут је као први пут. Драго ми је што сам више од 100 пута пјевала "Боже правде". Чини ми се да смо ове године баш гласне и надам се да то чују и људи на трибинама. Срећна сам када играм за своју земљу - рекла је Слађана.

Рукометашице Србије сутра играју прву утакмицу у главној фази против Јужне Кореје од 7.00 часова.

- Имамо позитивно искуство са Корејом са прошлог Свјетског првенства у Њемачкој, али и Сеул Купа прије десетак дана. Знамо како играју, селектор Љубомир Обрадовић има рјешења за њихове нападачке акције и одбрамбене формације, како и шта је потребно да затворимо. Ако поновимо игру из Сеула, можемо до позитивног резултата - сматра Јована.

На крају прве фазе такмичења на СП у Јапану, Марија Обрадовић и Јелена Трифуновић стигле су до бројке од 100 постигнутих голова у дресу репрезентације.