latinica  ћирилица
07/12/2019 |  09:42 | Аутор: СРНА

Нападач из Флориде објавио манифест

Саудијац, осумњичен за убиство троје људи у Морнаричкој авио-бази Пенсакола на Флориди, навео је у манифесту уочи напада да је Америка "земља зла".
Пуцњава на Флориди - Фото: Тwitter
Пуцњава на ФлоридиФото: Тwitter

Осумњичени за убиство у бази на Флориди објавио је кратак манифест на Твитеру уочи напада.

Обавјештајна група СИТЕ саопштила је да је ријеч о Мохамеду ал-Шамранију који је у свом манифесту навео да је "против зла, али да је цијела Америка земља зла".

- Ја нисам против вас само зато што сте Американци, не мрзим вас због ваших слобода, мрзим вас, јер ви сваки дан подржавате и финансирате злочине против муслимана, али и против човјечности - написао је Ал Шамрани.

Он је осудио америчку подршку Израелу, пренио је АФП.

У пуцњави, која се догодила јуче у учионици у бази, рањено је најмање осам људи, укључујући два замјеника шерифа који су дошли на лице мјеста.

Гувернер Флориде Рон Десантис рекао је раније да нападач из Саудијске Арабије и да је у бази био на обуци.

Капетан Тимоти Кинсела из базе Пенсакола навео је да је нападач био један од неколико стотина страних студената на обуци.

Након пуцњаве полиција је привела шест Саудијаца, укључујући тројицу која су виђена како снимају цијели напад, објавио је лист "Њујорк тајмс".

Нападач, који је касније убијен у размјени ватре са војницима и полицијом, био је наоружан пиштољем "глок", калибра девет милиметара.