latinica  ћирилица
07/12/2019 |  08:17 ⇒ 13:30 | Аутор: СРНА

На Јахорни почиње нова ски-сезона уз спектакуларан концерт Брајана Ферија (ФОТО)

На Јахорини ће данас званично бити отворена нова ски-сезона пуштањем у рад новоизграђеног ски-лифта "Сидро" Пољице, те паљењем олимпијске бакље, док је за вечерас планиран концерт Брајана Ферија.
Брајан Фери на Јахорини (Фото: Фејсбук/ОЦ Јахорина) -
Брајан Фери на Јахорини (Фото: Фејсбук/ОЦ Јахорина)

Свјетски првак у џудоу Намања Мајдов са осталим олимпијцима са подручја Источног Сарајева запалиће бакљу која ће горјети током године као подсјетник на олимпијску 1984. годину.

На свечаном отварању требало би да се обрате директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одбора овог центра Недељко Елек, те представник компаније "Допелмаyр" Бернард Кершбаум.

Након званичног отварања зимске ски-сезоне, данас ће на све ски-карте важити попуст од 50 одсто.

У вечерњим часовима на стазама за скијаше планирана је и добра забава, а спектакуларан концерт на Јахорини ће одржати и Брајан Фери.

У Олимпијском центру "Јахорина" кажу да спремно дочекују званични почетак ски-сезоне, те да су у погону шестосјед и лифт "Пољице", као и комплетна истоимена стаза.

Центар "Јахорина" и ове године први је у региону пустио скијалиште у рад, па су већ од 4. децембра скијаши имали могућност да бесплатно уживају у овом бијелом спорту.

- Већ сада добијамо позитивне повратне информације од скијаша да су стазе одлично уређене и да је све добро припремљено. Систем за вјештачко осњеживање је у погону у сваком моменту када нам услови то дозвољавају, па се надамо да ћемо имати више од 130 сњежних и скијашких дана - навела је портпарол Олимпијског центра "Јахорина" Сања Черемиџић.

Она је најавила да ће Олимпијски центар у оквиру предстојећих празника организовати традиционални предновогодишњи концерт, на којем ће 28. децембра наступити Аца Лукас.