latinica  ћирилица
06/12/2019 |  18:29 ⇒ 21:42 | Аутор: РТРС

Познат датум одржавања MAC-а, учествује још једна земља

Други по реду Music Awards Ceremony, под званичним називом MAC 2020, биће одржан 27. јануара, најављују организатори и продуценти.
MAC (Фото: instagram/music.awards.ceremony) -
MAC (Фото: instagram/music.awards.ceremony)

Догађај године у музичком свијету, који је прошле године пратило 15.000 људи, и овај пут биће одржан у Штарк Арени.

Као што су организатори и најавили након прве манифестације, MAC ће се овај пут проширити. Новина церемоније је то што ће 2020. године у њој учествовати и Словенија, поред Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније и Црне Горе.

То значи да ће се и словеначки извођачи и бендови такође наћи на листама номинованих, а подразумијева се и да ће најпознатији словеначки музичари наступити у ревијалном дијелу. Осим тога, манифестација ће бити емитована и на словеначкој телевизији, као и на телевизијама у другим земљама учесницама.

MAC од осталих музичких манифестација издваја то што "спаја неспојиво", па ће се тако и поново чути како звуци поп музике, тако и рока, хип-хопа, народне музике и трепа, најављују организатори.

MAC је постао регионално препознатљив и по свом аутентичном визуелном идентитету, који неће изостати ни сада.

На првом MAC-у наступили су бројне регионалне звијезде, а додијељено је и 26 признања којима су обухваћени сви музички жанрови. Још увијек нису позната имена учесника друге по реду манифестације.

Организатори најављују да ће MAC и овај пут имати хуманитарни аспект и биће реализован у сарадњи са CEBEF-ом.