latinica  ћирилица
06/12/2019 |  13:03 | Аутор: СРНА

Тодосијевић кажњен јер је рекао истину о Рачку

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да је Иван Тодосијевић драконски кажњен јер је рекао истину о Рачку, а да ће предсједник Србије Александар Вучић сваки пут стати у одбрану правде и људи који су спремни да се изложе непријатностима и ризицима да би одбранили своје право да говоре истину.

Ђурић је нагласио да Вучић тиме непоколебљиво удара у саме темеље лажне косовске државности која почива на шовинизму, фабрикацијама и измишљотинама, а да ништа албанске политичке лидере не уједињује као мржња према предсједнику Србије.

- /Хашим/ Тачи, /Рамуш/ Харадинај, /Вљора/ Читаку и /Беџет/ Пацоли са фалангистичким жаром настоје да оправдају пресуду Тодосијевићу, јер читава њихова каријера је изграђена на лажима - рекао је Ђурић.

Он је поручио да се лаж не може насилно наметнути као истина макар била изговорена и хиљаду пута, саопштено је из Канцеларије.

- Ми ћемо као народ сложно свих хиљаду пута стати у одбрану истине, мада и међу нама појединци, који се називају опозицијом, ћуте, јер су им драже лажи приштинских шовиниста, него Вучићева истина - поручио је Ђурић.

Бивши министар управе и локалне самоуправе у приштинској влади Иван Тодосијевић, који је и функционер Српске листе, осуђен је јуче неправоснажно на двије године затвора, а пресуда је изречена на основу оптужнице која га терети за "подстицање на националну, расну, вјерску или етничку мржњу, подјеле или нетрпељивост".

Оптужница против Тодосијевића подигнута је због тога што је поводом 20 година од НАТО агресије на церемонији у Звечану рекао да је повод за агресију на Србију била "такозвана хуманитарна катастрофа на простору Косова и Метохије, измишљени Рачак".