latinica  ћирилица
06/12/2019 |  09:59 | Аутор: СРНА

За викенд облачно и суво, у понедјељак послије подне пљускови

У Републици Српској током викенда очекује се промјенљиво облачно и углавном суво вријеме са краћим сунчаним интервалима и дневном температуром до 14 степени Целзијусових.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Према прогнози метеоролога, у Републици  Српској ће сутра ујутро бити суво, осим на југу гдје може бити мало кише, мјестимично магловито, а током дана промјенљиво облачно са сунчаним периодима. Крајем дана и током вечери у Семберији и Посавини постојаће услови за слабу кишу.

Јутарња температура биће од два до осам, на планинама око минус један степен Целзијусов, а највиша дневна од осам до 14 степени, на планинама око пет степени Целзијусових, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

У недјељу, 8. децембра, јутро ће бити претежно облачно са маглом или ниском облачношћу у ријечним долинама и котлинама, из које може падати слаба росуља.

Током дана биће промјенљиво облачно са краћим сунчаним периодима и углавном суво, а крајем дана и током вечери облачније са условима за слабу кишу или росуљу мјестимично.

Јутарња температура биће од два до осам, на планинама око минус један степен, а дневна температура од шест до 12, на планинама око три степена Целзијусова.

У понедјељак, 9. децембра, јутро ће бити потпуно облачно са кишом на југу и југозападу, која ће се током дана проширити на све предјеле.

У другом дијелу дана киша и пљускови са грмљавином, углавном на западу и југу, а на планинама крајем дана сусњежица и снијег. Током вечери на сјеверу и сјеверозападу очекује се престанак падавина.

Јутарња температура биће од два до осам, а највиша дневна од девет до 15 степени, на планинама око шест степени Целзијусових.

У уторак ће јутро бити претежно облачно и углавном суво, осим на истоку, у Сарајевско-романиској регији и у Херцеговини, гдје се очекује киша у нижим и сусњежица и снијег у вишим предјелима.

Током дана биће свјежије него претходних дана, промјенљиво облачно и суво у већини предјела, осим у вишим предјелима Сарајевско-романијске регије, гдје ће бити облачније уз снијег повремено.

Јутарња температура од један до седам, на планинама око минус два степена Целзијусова. Највиша дневна температура од четири до 10, на планинама око један степен Целзијусов.