latinica  ћирилица
06/12/2019 |  07:58 ⇒ 08:04 | Аутор: СРНА

Умјесто "Госпође министарке" на програму "Светозар Т`рећи"

На Међународном фестивалу малих сцена и монодраме, који се одржава у Источном Сарајеву, вечерас ће Иван Перковић одиграти монодраму "Светозар Т`рећи" након што је, због болести глумице Љиљане Стјепановић, отказана раније најављена монодрама "Госпођа министарка".
Иван Перковић - монодрамa "Светозар Т`рећи" (Фото:atvbl.com) -
Иван Перковић - монодрамa "Светозар Т`рећи" (Фото:atvbl.com)

Селектор Фестивала Љубо Божовић рекао је Срни да је представа отказана због болести глумице, али да ће тај термин бити попуњен адекватном замјеном - комичном монодрамом која је ове године освојила главну награду Златна колајна "Маја Димитријевић" на 44. Фестивалу "Монодраме и пантомиме" у Београду.

- Побједник Фестивала који је добио Златну колајну је Иван Перковић са монодрамом `Светозар Т`рећи` аутора Љиљане Браловић, у режији Михаила Костадинова - навео је Божовић.

Он је напоменуо да карта купљена за "Госпођу министарку" важи и за ову представу, а онима који не желе да је погледају биће враћен новац.

Програмом Фестивала за 17.00 часова предвиђена је промоција књиге "Није `Инстаграм` гума на бициклу" аутора Владимира Каламанде, док ће у 18.30 часова бити одиграна монодрама "Светозар Т`рећи".

У 20.30 часова биће одиграна представа "Примадоне" београдског "Југоарта" у режији Ирфана Менсура у којој играју Тања Бошковић и Рада Ђуричин.