latinica  ћирилица
05/12/2019 |  17:54 ⇒ 17:55 | Аутор: СРНА

Конституисане сталне комисије Представничког дома

Избором предсједавајућих, те првих и других замјеника предсједавајућих данас су конституисане сталне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
Представнички дом БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом БиХФото: РТРС

За предсједавајућег Уставноправне комисије Представничког дома парламента БиХ изабрана је посланик Алма Чоло, први замјеник је Никола Ловриновић, а други Обрен Петровић.

Чланови ове комисије су и посланици Сафет Софтић, Небојша Радмановић, Борјана Кришто, Нермин Никшић, Драган Мектић и Златан Бегић, саопштено је из парламента БиХ.

Сафет Софтић је предсједавајући Комисије за спољне послове Представничког дома парламента БиХ, први замјеник је Обрен Петровић, а други Даријана Филиповић.

Чланови ове комисије су и Денис Звиздић, Ненад Нешић, Саша Магазиновић, Бранислав Бореновић, Џенан Ђонлагић и Едита Ђапо.

Предсједавајући Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома је посланик Војин Митровић, док је први замјеник Мијо Матановић, а други Един Мушић.

Чланови Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома су и посланици Шемсудин Мехмедовић, Ненад Стевандић, Зукан Хелез, Мирко Шаровић, Енвер Биједић и Дамир Арнаут.

Предраг Кожул је предсједавајући Комисије за финансије и буџет Представничког дома парламента БиХ, први замјеник је Џенан Ђонлагић, а други Јаков Галић.

Чланови ове комисије су и посланици Шемсудин Дедић, Нермин Мандра, Драган Богданић, Нада Младина, Мира Пекић и Мирјана Маринковић-Лепић.

За предсједавајућег Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома изабран је Ненад Нешић, први замјеник је Нермин Мандра, а други Предраг Кожул.

Чланови ове комисије су и посланици Един Мушић, Сташа Кошарац, Бранислав Бореновић, Влатко Главаш, Мирсад Кукић и Предраг Којовић.

Адил Османовић је предсједавајући Комисије за остваривање равноправности полова Представничког дома парламента БиХ, први замјеник је Сњежана Новаковић Бурсаћ, а други Влатко Главаш.

Чланови ове комисије су и посланици Нада Младина, Дамир Арнаут, Мирјана Маринковић-Лепић, Аида Баручија, Јасмин Емрић и Војин Митровић.