latinica  ћирилица
05/12/2019 |  15:31 ⇒ 15:43 | Аутор: Агенције

Дан жалости у Градишци

Због погибије ученика Техничке школе у Градишци Давора Мијатовића (18) и Милоша Швраке (18) у суботу ће, највјероватније, бити проглашен Дан жалости у Градишци, рекао је градоначелник Зоран Аџић.
Градишка - Фото: Screenshot/YouTube
ГрадишкаФото: Screenshot/YouTube

Дан жалости  ће бити проглашен на дан сахране која ће највјероватније бити одржана у суботу - рекао је Аџић.

Повријеђени Козомара и Стевић након несреће превезени су у Општу болницу Градишка гдје им је указана помоћ. Козомари је поломљена рука и оперисан је, те задржан у болници, док је Стевић пуштен на кућно лијечење.

Сва четворица ученика ишли су у исто одјељење четвртог разреда Техничке школе. У овој васпитно-образовној установи завладали су шок, туга, а одјељење које су похађали страдали распуштено је и вјероватно неће ни сутра ићи у школу.

Ова трагедија десила се синоћ у мјесту Врбашка када су младићи аутомобилом "цитроен“ слетјели с пута. Вијест је завила Градишку у црно. Страдали младићи кобне вечери враћали су се са кошаркашког тренинга у спортској дворани основне школе у Врбашкој.

- Рекреативно су играли кошарку. На повратку се десила трагедија. Нема ријечи којим се трагедија може описати - испричали су саговорници из Техничке школе Градишка.

Трагедија се десила на неосвијетљеном дијелу пута у насељу Врбашка, а на мјесту несреће од силине удара избијено је стабло храста.

Мјештани Врбашке кажу да је призор на мјесту несреће био језив, а један од очевидаца је казао да су се чули и јауци.

- Око поноћи чуо се страшан удар и када смо изашли напоље од мрака нисмо ништа видјели, али су се чули јауцуи. Када смо стигли на мјесто већ је била хитна помоћ ту - казала је мјештанка Врбашке.

Додала је да на мјесту на коме су страдали младићи честе несреће и да је посљедњих година ту страдало више лица, пише Глас Српске.