latinica  ћирилица
05/12/2019 |  13:57 ⇒ 14:04 | Аутор: РТРС

МСД Бањалука: Станивуковић да испуни обећање и казни Бегића

Организација Младих социјалдемократа Бањалука позива предсједника Градског одбора Партије демократског прогреса Драшка Станивуковића да се извини због скрнављења споменика жртвама бањалучког земљотреса и санкционише предсједника подмлатка градског ПДП-а Ивана Бегића.
Иван Бегић -
Иван Бегић

- Као предсједник градског одбора партије, која је заступљена у Скупштини града Бањалуке, Станивуковић мора да хитно реагује, гдје год да се тренутно налази, и испуни јавно изречено обећање да ће санкционисати и појединце из сопствених редова - саопштено је из ове организације.

МСД подсјећају Станивуковића да је 14. новембра ове године, гостујући у емисији "Пулс" на БН телевизији, изричито нагласио да ће бити кажњен сваки појединац из његових редова који направи неки инцидент, а цијенимо да бесрамно скрнављење споменика на Тргу Крајине, улази у ту категорију.

Како би елиминисали било каква погрешна тумачења, дословно и без икаквих корекција, цитирају ријечи Станивуковића, изречене у поменутој емисији:

- Данас - сутра се може десити да и у мојим редовима неко искочи и направи такав гаф, лапсус или нешто урадити, али знате шта је добро... Санкције и довиђења! То нам недостаје, та одговорност - рекао је тада Станивуковић.

Увјерени да ће Станивуковић испунити ово обећање и да ће бити одговоран човјек и политичар, како је рекао у овој емисији, још једном га из ове организације позивају да се коначно јавно огласи о овом скандалу и у складу са статутом соптвене партије, санкционише Ивана Бегића.