latinica  ћирилица
05/12/2019 |  12:42 | Аутор: СРНА

Ђурић: Приштинско правосуђе званично суспендовало права српског народа

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је, поводом пресуде Ивану Тодосијевићу на двије године затвора због изјаве о наводном злочину у Рачку, да је приштинско правосуђе и званично данас суспендовало сва права српског народа на Косову и Метохији, на слободу мишљења и говора.
Марко Ђурић - Фото: РТРС
Марко ЂурићФото: РТРС

- Сви смо ми Иван Тодосијевић - поручио је Ђурић у писаној изјави достављеној медијима.

Ђурић је истакао да то што је Тодосијевић изрекао смета Приштини, јер њихова лажна држава као кула од карата почива на лажима и прикривању злочина, и зато се панично плаше сваког гласа истине.

- Албански шовинисти данас су и званично суспендовали сва права српског народа на Косову и Метохији на слободу мишљења и говора, осудивши Ивана Тодосијевића на две године затвора због тога што је, на основу историјских чињеница, изрекао оно што сваки Србин зна и осећа - навео је Ђурић.

Бивши министар управе и локалне самоуправе у приштинској влади Иван Тодосијевић, који је и функционер Српске листе, осуђен је данас неправоснажно на двије године затвора, а пресуда је изречена на основу оптужнице која га терети за "подстицање на националну, расну, вјерску или етничку мржњу, подјеле или нетрпељивост".

Оптужница против Тодосијевића подигнута је због тога што је поводом 20 година од НАТО агресије на церемонији у Звечану рекао да је повод за агресију на Србију била "такозвана хуманитарна катастрофа на простору Косова и Метохије, измишљени Рачак".

- А управо су ти шиптарски терористи, који су све то измислили, чинили највећа злодела на Косову и Метохији, за која нико до дан-данас није одговарао. Чинили су злочине пре НАТО агресије, убијали добре српске домаћине на радном месту. Свој крвави пир наставили су и током агресије, а након тога и доласком такозване мировне мисије на Косово и Метохију - рекао је Тодосијевић.

Тодосијевић се на суђењу изјаснио да се не осјећа кривим, а његов адвокат Небојша Влајић затражио је ослобађање од оптужби.

Тодосијевић је на посљедњим изборима за косовски парламент изабран за једног од 10 посланика Српске листе.