latinica  ћирилица
05/12/2019 |  11:51 | Аутор: СРНА

Милуновић: Митровић био неуморни борац за правду

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић у телеграму саучешћа породици Недељка Митровића истакао је да ће некадашњег предсједника Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила памитити као борца за правду.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

- Митровић ће остати упамћен као дугогодишњи сарадник Министарства са којим смо заједно радили на унапређењу права и положаја породица погинулих бораца и ширењу истине о злочинима почињеним над српским народом у Отаџбинском, али и Другом свјетском рату - саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Милуновић је истакао да ће Митровић остати упамћен као неуморан борац за правду и једнак однос међународних и институција БиХ према свим жртвама и процесу тражења несталих бораца и цивила.

- Његова неуморна настојања на расвјетљавању истине о карактеру рата на овим просторима неће бити заборављена - навео је Милуновић у телеграму саучешћа.

Некадашањи предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић преминуо је синоћ у Београду у 78. години након дуже болести.