latinica  ћирилица
04/12/2019 |  11:30 ⇒ 11:35 | Аутор: ТАНЈУГ

И хрватски полицајци и цариници пријете штајком (ВИДЕО)

Након вишенедјељног штрајка просвјетара, Хрватској пријети и штрајк полицајаца и цариника, уколико не буде постигнут договор о повећању коефицијената сложености посла.

То је, како је јавила Хина, најавио синоћ предсједник Општег синдиката МУП-а, Томислав Тери, кој је рекао да, ако договор изостане, цариници и полицајци спремају штрајк који ће проузроковати велики хаос.

- Ми прије свега желимо да успоставимо комуникацију с представницима владе и за све полицијске службенике тражимо поећање коефицијента за 1.0 - рекао је Тери у РТЛ Директу.

Полицијски службеник који ради на терену у мигрантској кризи, каже синдикалац Тери, има плату од 4.200 до 4.800 куна што зависи од рада празником и викендом.

Према његовим ријечима, полицајци у стављени на маргину са најмањим платама са којима се тешко преживљава од мјесеца до мјесеца.

Он каже да полицајци имају најмање коефицијенте од свих државних службеника. Фрустрирани су, каже и љути, када виде да су професори са својим синдикатом који је одрадио добар посао успјели добити тражено.

- Наши синдикати нису успјели да договоре и стварно смо фрустрирани што се тиче договора око подизања коефицијента - истиче синдикалац.

Штрајк, каже, могу организирати за 24 сата.

- Дословно ће бити хаос. Замислите само да су вам колоне на граници 10-так километара - наводи Тери.

У том временском раздобљу повећаће се, каже, и број кривичних дјела и прекршаја на путевима.

- Уколико се не постигне договор између владе и синдиката може настати велики хаос - поручио је Тери, пренијела је Хина.