latinica  ћирилица
02/12/2019 |  15:12 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

Сбербанка Бањалука и ове године подржала акцију "Movember"

Неформално Удружења грађана "Супербрке" седму годину заредом организује хуманитарну акцију Мовембер у Бањалуци, која има за циљ да се пробуди свијест о мушким болестима, односно у борби против рака тестиса и простате.
Промотивни материјал, кафе Пауза (фото: Sberbank) -
Промотивни материјал, кафе Пауза (фото: Sberbank)

Сбербанка Бањалука већ четврту годину за редом подржава ову акцију, која се у мјесецу новембру обиљежава у свијету, и која притом има и хуманитарни карактер.

- Сбербанка Бањалука је и ове године дио хуманитарне акције "Movember", која се као дио свјетске кампање већ седму годину одржава у Бањалуци. "Movember" представља глобалну кампању, која има за циљ да се у мјесецу новембру у што већој мјери пробуди свијест о опасностима карцинома простате и тестиса, те да се у истом периоду прикупи што више средстава за помоћ обољелима од ове тешке болести. Препознали смо значај ове акције, која је едукативног и хуманитарног карактера, те се и овог "Movember-а" прикупљени новац уручује двојици момака, који се храбро боре са овим обољењем.“ изјавила је овом приликом Биљана Шева, руководилац Службе маркетинга и комуникација Сбербанке Бањалука.

- С поносом можемо да кажемо да је ово до сада најуспјешнија акција, с обзиром да ове године имамо највећи број партнера. Ове године су у питању два момка Јокић Далибор (1977) из Трна који је отац троје дјеце и бори се са овом болешћу пет година и Мирел Ковач (1987) из Градишке. Нјихова материјална ситуација је јако тешка и у сарадњи са Универзитетско-клиничким центром у Бањалуци одлучили смо да прикупљамо средства како би им бар мало олакшали борбу са овом болешћу. Велико нам је задовољство што је Сбербанка Бањалука и ове године уз нас, те што је препознала значај наше акције те се овом приликом још једанпут захваљујемо на донацији која нам је сваке године од великог значаја  - изјавили су ово чланови Неформалног удружења грађана "Супербрке".

"Movember" је настао 2003. године у Аустралији међу неколицином пријатеља који су на шаљив начин покушали да пренесу веома озбиљну поруку – превенција карцинома простате.

Новембар је тако постао мјесец током којег мушкарци пуштају бркове с циљем подизања свијести о карционому простате и тестиса.Мовембер је касније, из године у годину, прерастао у једну од највећих глобалних хуманитарних кампању у оквиру које се прикупљају донације и обављају едукације о болести.