latinica  ћирилица
01/12/2019 |  15:24 ⇒ 16:06 | Аутор: СРНА

Гондола "Емир Кустурица" привукла велику пажњу гостију (ФОТО)

Новоотворена кабинска гондола "Емир Кустурица" на Јахорини је за два дана функционисања превезла је већ око 5.000 посјетилаца ове олимпијске љепотице, рекла је портпаролка Олимпијског центра "Јахорина" Сања Ћеремиџић.
Јахорина  (Фото: @Kovenzi) - Фото: Тwitter
Јахорина (Фото: @Kovenzi)Фото: Тwitter

Она је нагласила да је због великог интересовања посјетилаца менаџмент Олимпијског центра одлучио да и данас услуге гондоле буду бесплатне за све госте Јахорине.

Ћеремиџићева је додала да су се гости Јахорине посебно интересовали за услове скијања на новој стази која је јуче добила име по прослављеном српском тенисеру Новаку Ђоковићу.

Према њеним ријечима, ниске температуре ваздуха омогућиле су несметан рад система за вјештачко осњежавање ски-стаза на Јахорини.

Фото: РТРС

На Јахорини је јуче свечано пуштена у рад прва кабинска гондола која је добила име по редитељу Емиру Кустурици.

Свечаној церемонији присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић, предсједник Надзорног одбора овог центра Недељко Елек, пројект-менаџер компаније "Лајтнер" Катерина Балдо, министри у Влади Републике Српске, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац, те начелници општина Пале Бошко Југовић, Соколац Милован Бјелица и општине Источни Стари град Бојо Гашановић, бројни представници политичког, културног и јавног живота са подручја Источног Сарајева.

Као посебан гост на отварању био је Срђан Ђоковић, отац најпознатијег српског тенисера.

Након отварања кабинске гондоле "Емир Кустурица" услиједио је спектакуларни концерт Саше Матића који је приредио сјајну атмосферу и пјевао до касних вечерњих часова.

- За овај концерт данима се тражила карта више, а познати пјевач је својим емотивним и феноменалним наступом оправдао указано поверење - истакла је Ћеремиџићева.